هواساز

چگونه از هواساز خود نگهداری کنیم؟

برای اینکار اول باید آگاه باشیم که هواساز چه کاری برای  اتاق تمیز انجام میدهد بعد از  آن میتوانیم از هواسازمان مراقبت ، پایش، تمیزکاری و یا تعمیر کنیم.

کار هواساز یا HVAC در اتاق تمیز:

  • ایجاد جریان هوا

یک اتاق تمیز حدودا بین 20 تا 90 مرتبه تعویض هوا در ساعت نیاز دارد.محاسبه نرخ تعویض هوا در اتاق های تمیز معمولا بر اساس قوانین والزامات کلاس بندی اتاق های تمیز و همچنین تا حد زیادی براساس سطح ذرات تولید شده توسط افراد و فرآیندها انجام میشود. باید به اتاق های تمیز با نرخ تعویض بالاترهوا  توجه کرد زیرا قطعا سیستم HVAC انرژِی بیشتری مصرف میکند.بنابراین در طراحی باید ظرفیت کنترل های اضافی رانیز ایجاد کنند که به سیستم اجازه میدهد هنگامی که میزان آلودگی کم یا اتاق در حال استفاده نیست، نرخ جریان هوا را کاهش دهد.

  • تعیین الگوی جریان هوا:

3 نوع الگوی جریان هوا برای طراحی اتاق های تمیز وجود دارد:

جریان یک طرفه (لامینار): جریان هوا در یک مسیر بدون مانع به سمت پایین یا به طرفین جریان میابد.

جریان متلاطم: جریان های هوایی غیر موازی

جریان مختلط :جریان هوا در یک قسمت از اتاق تمیز موازی و در قسمت های دیگر غیرموازی  بایکدیگر میباشند.

فیلتراسیون:

در داخل هواساز از فیلترهای مختلفی استفاده میشود مانند فیلترهای فلزی،G4، پارچه ایی و… اما مهمترین فیلتر، فیلترهای HEPA با راندمان فیلتراسیون 99.97 درصد با فیترکردن ذرات تا سایز0.3  میکرون میباشد. فیلترهای HEPA براساس اصل انتشار برای حذف ذرات معلق کار میکنند. این نوع فیلترها ترجیحا در پایانه های کانالی سیستم تهویه مطبوع قرار میگیرند و حداکثر تمیزی هوا را در داخل اتاق تمیز تضمین میکنند.

فشار در اتاق تمیز:

اتاق تمیز دارای فشار مثبت بین 10 الی 25 پاسکال نسبت به مناطق مجاور خودش میباشد. این اتفاق با تامیین هوای بیشتر نسبت به میزان خروج هوا ایجاد میشود. در فضاهای تمیز با چندین اتاق با کلاس خطر متفاوت، حساس ترین اتاق ها باید کمی فشارشان بیشتر از اتاق های مجاور باشد این کار برای اطمینان از عدم انتقال آلودگی ها به اتاق های تمیز حساس تر میباشد. تنها استثناء  برای ایجاد اختلاف فشار مثبت زمانی است که با مواد خطرناک خاصی سر و کار داریم، در این صورت سازمان های بهداشتی و ایمنی به صورت قانونی ار صاحبان اتاق تمیز میخواهند که اتاق تمیز راد تحت فشار منفی قراردهند.

در ادامه برای مشخص کردن نحوه پایش هواساز و عملکرد آن با ما همراه باشید…

این مطلب را به اشتراک بگذارید
نویسنده سایت
نویسنده سایت
مقالات: 6

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *